Az amerikai elnökválasztástól függően tervez autót az Alfa Romeo

2024.03.12. 07:20

A jelenleg Stellantis konszernbe tartozó Alfa Romeo vezetője azt mondta, hogy nagyon szívesen terveznének egy Ferrari Purosangue szerű SUV-t, csak elektromos hajtással. Ezzel támadnák az ázsiai és amerikai piacot, ám utóbbin hamarosan elnökválasztás lesz, ami módosíthatja a régi olasz gyártó terveit.

Ha újra megválasztják Donald Trumpot az Egyesült Államok elnökének, akkor az Alfa Romeo módosítja a terveit és elengedik a nagy méretű SUV terveit egy kis időre. Ennek a háttere, hogy az elnök ígéretei között szerepel a belső égésű motorral szerelt autók értékesítési tilalmának feloldása több államban, ez pedig egy kicsit átalakíthatja majd a piacot. Abban az esetben inkább fókuszálnának az olaszok az európai piacra és az SUV helyett egy elektromos ferdehátú fejlesztésére fókuszálnának.

Ettől függetlenül az Alfa Romeo nem engedi el azon terveit, hogy Európán kívül is terjeszkedjen és a jelenlegi 18 százalékos értékesítési arányát 40 százalékra emelje az amerikai és ázsiai piacokon. Ebben egyébként szerepe lehet majd a Stellantis szigorú tekintete alatt fejlesztett Milanónak is, mely a Peugeot e-2008-cal és Jeep Avengerrel osztozna az alapjain. Ennek köszönhetően nemcsak tisztán elektromos, de belső égésű motorral szerelt hajtással is elérhető lehet majd.

Forrás: Carscoops