Íme a kör, amivel a Porsche földbe döngölte a Teslát

2024.03.16. 06:12

Anno a Tesla Model S Plaid 7:25,2-es ideje is brutálisan erősnek tűnt a Nürburgringen, ám jött a Porsche a nemrég bemutatott Porsche Taycan Turbo GT-vel, és 7:07,5-ös idejével leiskolázta az amerikai villanyautó-gyártót.

Az, hogy a Porsche több mint 17 másodpercet vert a Tesla idejére, még csak egy dolog. Az mutatja meg igazán, milyen brutálisan gyors is volt ez a kör, hogy a Taycan Turbo GT csupán 2,35 másodperccel kapott ki a sorozatgyártású elektromos autók körrekordját tartó Rimac Neverától, mely egy csaknem kétszer erősebb kétajtós hipersportautó.

A Porsche nyilvánvalóan büszke új elektromos csúcsmodelljének teljesítményére, így a német gyártó nemrég közzé is tette a Nürburgringi rekordról készült vágatlan felvételeket. Bár a játszi könnyedséggel elért 300 fölötti tempó is erős, ami igazán figyelemre méltó, az a Taycan földöntúli stabilitása a kanyarokban. A volán mögött ülő Lars Kernnek lényegében korrigálnia is alig kell: csak elfordítja a kormányt, az autó pedig dráma nélkül engedelmeskedik.