Halálos tömegbaleset miatt megszakították az Esztergom-Nyerges Rallyt (frissítve)

2024.03.24. 15:06 Módosítva: 2024.03.24. 20:20

Súlyos baleset miatt vasárnap (03.24.) kora délután megszakították a 11. Esztergom-Nyerges Rallyt. A rendőrség közleménye szerint egy Skoda Fabia R5 versenyautó eddig ismeretlen okokból a nézők közé hajtott a Bajót környékén a csibegyári lassítónál. Az eset során 4 ember meghalt és sokan megsérültek. 

Az esetről fél kettő után az Arrabona Rally Club közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy a nemzetközi sportkódex alapján megszakítják a versenyt. Közösségi média oldalakra sorra kerültek fel fényképek a történtekről, az egyiken az látszik, hogy egyszerre négy mentőhelikopter szállt le a helyszínen.

Az Országos Mentőszolgálat vasárnap délután közölte: 4 mentőhelikopter és 8 mentőegység érkezett. Az életmentők azonnal megkezdték a 12 sérült ellátását, akik közül hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek, míg egy felnőttet súlyos-, egy gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Bajtársaink négy sérült újraélesztését kezdték meg a baleset helyszínén, azonban sérüléseik súlyossága miatt sajnos az emelt szintű ellátás sem vezetett sikerre.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleménye szerint a körülményeket a szervezet a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálja. 

Címlapkép forrása: RTL