Csak városba való a villanyautó? Elektromos Forddal kerülte meg a Földet egy 25 éves lány

2024.03.27. 13:30

Sokak által hangoztatott hiedelem a villanyautókkal szemben, hogy nem alkalmasak hosszabb utak megtételére. A Ford nemrég egy látványos marketingfogással igyekezett bizonyítani, hogy ez márpedig nem igaz.

Lexie Alford fiatal kalandor ugyanis egy előszériás Ford Explorer villanyautóval körbeutazta a Földet. A nagy utazás ráadásul egy másik nagy kalandornak állított emléket: 100 évvel ezelőtt Aloha Wanderwell lett az első nő, aki egy Ford T-modell volánja mögött ülve tett ugyanígy.


Lexie Alford 2023 szeptemberében kezdte az utat Nizzából, pont, mint 100 évvel ezelőtt Aloha Wanderwell. A teljes utazás hat hónapon és 30 ezer kilométeren és 27 országon keresztül tartott, a végén pedig Lexie Alford lett az első ember, aki egy elektromos autóval kerülte meg a Földet (2012-ben Rafael de Mestre spanyol vállalkozó egy Tesla Roadsterrel már megkerülte - a szerk.).


Az út során még ha nehézkesen is, de Lexie mindig meg tudta oldani a töltést. A fejlett országokban gyorstöltőket is használt, míg az elszigeteltebb területeken gyakran töltött egyszerű hálózati áramforrásokból, de hordozható plusz akkumulátorokat is használt.