Végre nem egy SUV! Markáns hatchbacket mutatott a Kia

2024.03.30. 15:53

A Kia K4 egy látványos megjelenésű kompakt szedán, amit elsősorban az Ázsiában, Dél-Amerikában, Új-Zélandon, Ausztráliában és Oroszországban forgalmazott Kia Forte utódjának szánnak. Bár technikai részleteket továbbra sem tudunk a modellel kapcsolatban, a Kia bejelentette, hogy egy hatchback verzió is érkezik.

„A teljesen új K4 egy testamentum a szedán jövőjének, és szimbóluma annak a hitünknek, hogy az elegancia és a sportosság továbbra is rendkívül releváns marad." – nyilatkozta Karim Habib, a Kia nemzetközi dizájnfőnöke. Jó hallani, hogy a legtöbb mai gyártóval ellentétben Koreában nem csak SUV-kkel és crossoverekkel képzelik a jövőt.



A vezető szerint a csapott hátú K4-es „egy praktikus jármű, melyet a dinamikus városi életstílus számára alkottak." Bár a modell legtöbb technikai részlete továbbra sem ismert, legalább a motorokról megtudtunk ezt-azt. Az alap változat egy 2 literes szívó benzines 147 lóerővel, míg az 1,6 literes turbós változat már 190 lóerős.


A szedán kivitelű Kia K4 valamikor 2024 második felében érkezik, míg a hatchbackre valamivel többet kell várni. A motor1.com kérdésére a gyártó megerősítette, hogy a modell az USA-ban is elérhető lesz, Európáról egyelőre nem esett szó.