36 millió forintért kelhet el a Fiat, amit a pápa használt

2024.04.05. 09:30

A pápa kiemelkedő tisztség az egyházon belül, nem meglepő, ha különleges vagy elegáns autóval jelenik meg a láthatáron, ide kattintva a legérdekesebb modelleknek szánt lapozgató nyílik. Csak nem Ferenc pápa, aki inkább szerénységéről híres, így az ő palettáján simán elfér egy Fiat 500L.

Az autót még 2015-ben használta egy New York-i látogatása során, de nem sokkal később a Szent Patrik Székesegyház rektorához került. Később, még 2016-ban használták egy felvonuláson, majd elárverezték és a Dare to Dream Collection része lett. Innen jutott most el arra a pontra, hogy csupán 1244 kilométerrel az órájában licitre bocsátsa az RM Sotheby's aukciós ház.

Az autóban egyébként egy sima 1.4-es turbómotor van 160 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal, ami azért nem kevés egy ilyen kompakt MPV-szerűséghez. A pápát fuvarozó 500L Lounge felszereltséget kapott, így szövet-bőr kárpitozás, ülésfűtés és klíma is van az autóban sok más extra mellett. Ha nem is egy S-osztállyal, de összességében kényelmes autóval mozgott 2015-ben Ferenc pápa.

Az is érdekes, hogy nem egy hagyományos pápamobilt vettek elő a golyóálló üvegkalitkával a hátsó részén, hanem tényleg egy hagyományos autót. Egy olyat, ami a hívek számára elérhetőbb, mint bármilyen különleges vagy luxus kategóriát képviselő autó, emiatt sokkal emberközelibb a pápa megjelenése. Ha valaki lecsapna a keveset futott autóra, amiben maga Ferenc pápa melegedett, akkor készüljön a május 31. és június 1. között megrendezésre kerülő licitre és nyissa nagyra tárcáját. Az autó ára a szakértők szerint 50 és 100 ezer dollár, átszámolva 18 és 36 millió forint között mozog majd.