Tatabányán nézte végig egy öreg Mercedes felújítását Supercar Blondie

2024.04.05. 06:45

Egészen különleges műhely lapul Tatabányán, ahol régi autókat, főleg Mercedeseket újítanak fel világszínvonalú precizitással és igényességgel. Ehhez engedték most közel az ismert ausztrál autós influenszer Supercar Blondie-t, aki videót készített a felújítás folyamatáról – nagyjából.

Az elmúlt években eléggé kinőtte magát Blondie ahhoz, hogy egészen különleges autók mellé engedjék odaállni és látványosan megdöbbenni. Most azonban egy lepukkant telepen kezdődött a történet, ahol félig-meddig elbomlott régi Mercedes modellek álltak. A műsor szerint innen választanak ki egy darabot felújításra, majd egy sor oh my god után egy W111-esre esett a választás.

Ezt trélerrel átvitték a Motor Classic elképesztő műhelyébe, ahol nekiestek a felújításnak. Bár többször is elhangzik, hogy a felújítás folyamatát követik le, valójában egy műhelylátogatás zajlik és nagyjából végigmennek a folyamat minden lépésén. Érdekessége a Motor Classic műhelyének, hogy a felújítás szinte minden lépését képesek megoldani házon belül, ehhez pedig több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereik vannak.

Több száz órán keresztül készítenek hiteles kárpitokat és a fényezést sem veszik félvállról. Ha egy alkatrész nem beszerezhető egy autóhoz, akkor azt komoly fémmegmunkáló gépekkel képesek rekonstruálni, de ami menthető, azt elképesztő precizitással újítják fel olyanra, mintha most jött volna ki a gyárból. Sőt, végeredményben maga az autó is ilyen lesz, ez a videó végén látható is. Az influenszer el is viszi egy körre a kész W111-est, ami a mai napig egy remek kiállású autó és a felújításnak hála, még sokáig az is marad.