Elállt a szavunk: kiszivárgott a legújabb Alfa Romeo

2024.04.10. 10:01

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alfa Romeo április 10-én 17 órakor leleplezi első elektromos autóját, a Milanót. Úgy tűnik, egy szivárgásnak hála az internet népe már idő előtt meglesheti az új modellt, de az örömünk nem őszinte.

A Milano hátulja még csak-csak elmegy, de az elejét nehéz megemészteni. A dizájn szerintünk nagyon nem áll össze, sőt, feltűnősködő hatást kelt, és egyszerűen nem illik az Alfa Romeók hagyományosan szenvedélyes vonalaihoz. Íme:

Érdekes, hogy az első képen az autó nagyját még álcázó fóliázás borítja, amit a jelek szerint éppen leszednek. Valószínű tehát, hogy egy prototípust látunk, amit tesztekhez használt a gyártó.

A markáns részletek alapján nem kizárt, hogy valamilyen sportváltozatról lehet szó. Egyes hírek szerint a Milanóból kétmotoros, összkerekes változat is készül – talán ez szerepel a képeken.

Az Alfa Romeo első elektromos modelljéről viszonylag sokat tudunk. A B szegmensbe tartozó kompakt crossover a MiTo hagyta űrt igyekszik betölteni a gyártó kínálatában, és a tisztán elektromos mellett lágyhibrid hajtáslánccal is elérhető lesz, igaz, valószínűleg nem azonnal.

Szintén tudjuk, hogy a modell a Stellantis E-CMP platformján osztozik a Jeep Avengerrel, az Opel Mokkával, a DS 3-mal, a Peugeot 208-cal és a 2008-cal. Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo CEO-ja szerint ez a kipróbált, bevált platform biztosítja nekik, hogy a Milano profitábilis lesz.