Olcsóbban kínál nagyobb hatótávot a Tesla Model Y legújabb változata

2024.04.11. 09:58

A Model Y nemcsak a Tesla, nemcsak Európa, hanem a világ legkelendőbb személyautójának bizonyult 2023-ban, ezt a pozíciót pedig a gyártó idén is igyekszik megőrizni. Ennek legújabb eszközeként a Tesla bejelentette a Model Y új változatát, mely arany középútként igyekszik kombinálni az alapmodell kedvező árát a kétmotoros, összkerékhajtású Long Range kivitel hatótávjával.

Úgy tűnik, az új verziónak nem lesz külön neve, egyszerűen csak „Model Y Long Range hátsókerék-hajtású változatként" hivatkozik rá a gyártó. Ebből ki is derül a lényeg: a 82 kWh kapacitású akkumulátor a 20,9 millió forintos Long Range változatból érkezik, ám ehhez a legolcsóbb – 17,9 millió forintos – Model Y egymotoros hátsókerék-hajtása párosul. Ennek hála az új kiadás 19,4 millió forintért kínál 600 kilométeres WLTP hatótávot, mely a legmagasabb a Model Y-ok között.

0x0-ModelY 03

„Ennek az új változatnak a bevezetése az arra irányuló töretlen erőfeszítéseink eredménye, hogy méretgazdaságosság és innovatív tervezés révén csökkentsük a költségeket. Ez a Tesla abbéli küldetését is elősegíti, hogy felgyorsítsa az átállást a fenntartható energiaforrások használatára." – közölte a gyártó.

A Model Y Long Range hátsókerék-hajtású változata már rendelhető a Tesla honlapján, az átadások pedig néhány napon belül elkezdődnek.