Eladó Mr. Bean Lexus LFA-ja – állítólag egyszer sem törte össze

2024.04.12. 13:21

Rowan Atkinson köztudottan imádja az autókat. A leginkább Mr. Bean megformálójaként ismert brit humorista neve szinte teljesen összeforrt a McLaren F1-ével, amelyet az évek során kétszer is összetört. Az első, kisebb baleset 1999-ben történt, míg a nagyobb 2011-ben. A javítási munkák mindkét esetben egymillió font körüli összegbe kerültek. Annak ellenére, hogy az autót ezek után finoman szólva sem lehetett törésmentesnek nevezni, Atkinson 2013-ban 8 millió fontért, azaz 3,6 milliárd forintért adta el a barnás-lilás árnyalatú csodát.

Kilenc évvel később aztán Atkinson érdeklődését egy másik autó is felkeltette: a színész ekkor, 2022-ben vásárolt egy Lexus LFA-t. Az autót még 2012-ben hozták forgalomba Japánban, ahol életének első 10 évét töltötte. Ezután importálták az Egyesült Királyságba, ahol hamarosan Rowan Atkinson tulajdonába került, aki azonban kisvártatva túladott rajta.

Az autó előélete jól dokumentált: bár csak 3 000 mérföldet futott, Japánban már hatszor szervizelték, amelyet az Európába érkezése után még kettő követett. Az állapota tehát minden bizonnyal kiváló.

Ennek ellenére a 875 000 fontos (400 millió forintos) vételár nem kifejezetten magas egy LFA-nál. Könnyen lehet, hogy ehhez köze van a sajátos ízléssel kiválasztott belsőnek is.