Végsebességig tolták az egyhatos G Astrát az Autobahnon

2024.04.13. 05:48

Ha ki kéne választani egy autót, amivel hatékonyan meg lehet támadni a német autópálya egyik sebességkorlátozás nélküli szakaszát, szinte mindenkinek valami pofátlanul erős, német nehézbombázó jut eszébe. Audi RS6, Mercedes S 65 AMG, BMW M5, Porsche 911 és hasonlók.

Egy kismotoros Astra nem tűnik egyértelműen jó választásnak, ugyanakkor akad olyan, aki mégis kíváncsi, hogy mit tud egy öreg Opel, ha lekoppan a gázpedál. Már többször írtunk a TopSpeedGermany nevű Youtube-csatornáról, ahol különböző, néha kimondottan meglepő autók végsebességét próbálgatják.

Van olyan videó is, ahol egy 2001-es, 1,6 literes, nyolcszelepes G Astra végsebességét tesztelték. A háromajtós, benzines Opel mindössze 84 lóerőt tud, cserébe van rajta a Halálosabb iramban Skyline R34-esét idéző matricázás, ragasztott légbeömlő, és pár rajz is. Így biztosan jobbak az esélyei, hiszen azt már rég tudjuk, hogy a sportos dekoráció a gyakorlatban is gyorsít az autókon.

A korlátozott tűzerő ellenére egész istenesen hasít az öreg G: bár digitális műszer nincs, a manuális óráról egy igazán becsületes, nagyjából 203 km/h körüli értéket lehet leolvasni. Egészen bravúros ez egy olyan, 23 éves autótól, amit szemmel láthatóan már megcsócsált az élet, de úgy tűnik, hogy akarat még így is maradt benne.

Egy ex-DHL-es Merci Sprintert és kipróbáltak:

Forrás: TopSpeedGermany / Youtube