Hamarosan jön a hidrogén üzemű hipersportautó

2024.04.16. 10:23

Egyre több gyártót foglalkoztat az a kérdés, hogy hidrogénnel megmenthető-e a belsőégésű motor. Ebben komoly szerepe lehet majd a Renault csoportba tartozó Alpine-nak, ugyanis hamarosan hipersportautót mutatnak ezzel a technológiával.

Még 2022-ben mutatott az Alpine egy vad koncepcióautót a Párizsi Autószalonon, amit Alpenglow névre kereszteltek. Futurisztikus formája miatt kevesen gondolták azt, hogy túl jut a koncepció státuszon, de a gyártó azt ígéri, hogy hamarosan mozgás közben láthatjuk a kész változatot. Egészen pontosan május 10-én rántják le a leplet az Alpine új hipersportautójáról.

Ezzel viszont nem áll meg a show, mert rögtön másnap a belga Spa-Francorchamps pályán fogják meghajtani egy 6 órás endurance versenyen. Katalógusadatokról eddig semmit sem tudni, csak annyit árultak el, hogy egy hidrogénnel hajtott belsőégésű motor lesz az autó lelke. Az Alpine szerint ez a technológia meghatározza majd a jövőjüket nem csak a motorsportban, de az utcai modelljeiknél is. Azt ígérik, hogy sokszoros vezetési élményt nyújt majd egy hidrogénüzemű sportautó, de ha azt a szintet tartják, mint eddig – de azt kibocsátásmentesen –, akkor nem is lesz olyan sötét az a jövő.