A Ford fizet a kereskedőinek, ha eladják a legdurvább Mustang kivitelt

2024.04.17. 09:08

Nemrég jelent meg a legújabb Mustang, nem sokkal rá a legdurvább gyári kivitelét, a GTD-t is bejelentették. Nem, ez nem a Volkswagen Golf sportos dízel változata, hanem egy kőkemény versenytechnikára építkező Mustang irgalmatlan erővel.

Úgy néz ki, hamarosan menetkész lesz a Mustang eddigi legdurvább változata, és a Ford már az értékesítésen gondolkozik. Nem lesz olyan nehéz dolga így, hogy kiesett mellőle eddigi két nagy riválisa, a Camaro és a Challenger. Ettől függetlenül mégsem lesz olyan könnyű eladni egy Mustangot 300 ezer dollárért (111,4 millió forint), még akkor sem, ha súlyos versenytechnika dolgozik benne és a szupersportautók ligáját célozza. Ehhez egy 5,2 literes V8-as motort használnak egy kompresszorral megfújva, hogy elérjék a 800 lóerős teljesítményt.

A Ford motiválni kívánja kereskedőit azzal, hogy minden egyes eladott Mustang GTD után jelentős összeget fizet nekik. Ez nemrég egy kiszivárgott dokumentumból derült ki, de a Ford egyelőre nem erősítette meg. Ebben az szerepel, hogy az eladott Mustang GTD után 15 ezer dollár, átszámítva szűk 5,6 millió forint üti az adott kereskedő markát.

Nem ez az első olyan támogatás a Ford részéről, amely a Mustang népszerűsítését célozza. Nemrég bejelentették, hogy Amerikában fizetnek azért, hogy eladd a Challengered, Chargered vagy Camaród és vegyél helyette egy Mustangot. Ez az akció csak áprilisban érvényes, a kereskedőknek járó GTD eladás utáni jutalék viszont egyelőre kérdéses, hiszen még le sem szállították az első darabokat.

Forrás: Carscoops