Kínai alapokra épülhet az elektromos Mazda 6

2024.04.17. 13:48

A Mazda 6 legutolsó generációja már egy ideje a piacon van, tisztán elektromos változat egyáltalán nem készült belőle. Most ez megváltozhat, de nem egészen úgy, ahogy azt elsőre gondolhatnánk.

A teljesen elektromos és a tölthető hibrid Mazda 6-ból a kínai piacon lehet valóság a közeljövőben. Ezt egy kedvcsináló is megerősíti, amin egy lepel alatt már látható az újdonság.

Forrás: Changan Mazda
Forrás: Changan Mazda

Ez az autó jó eséllyel csak Kínában lesz kapható, globális modell érkezéséről egyelőre nem esett szó. Erre enged következtetni az a tény is, hogy az autót nem a japán Mazda, hanem kínai-japán Changan Mazda fejleszti. Utóbbi egy olyan cég, aminek az egyik tulajdonosa a Mazda, a másik pedig a kínai Changan. Ugyanakkor van remény a Mazdára vágyó európai vásárlók számára is: Európában levédették a beszédes Mazda 6e típusjelzést.

Forrás: Changan Mazda
Forrás: Changan Mazda

Az eddigi hírek alapján az új modell a Changantól származó platformra épülhet majd. A sziluettje alapján az újdonság marad nagy szedán, nem csinálnak belőle emelt hasmagasságú hobbiterepjárót.

A Changan már korábban bejelentette, hogy két új modellt is be fognak mutatni 2024-ben: az egyik egy tisztán elektromos, a másik egy tölthető hibrid lesz. Szintén a Mazda 6 utódjának érkezésére utal, hogy Kínában levédették az EZ-6 és az EZ-60 típusjelzéseket. Az újdonság hivatalos típusnevére még egyelőre várni kell.

Forrás: Changan Mazda / Carscoops