26 Teslát oszt szét egy híres youtuber, és ez most biztosan nem kamu

2024.05.08. 12:12

Röviden:

  • MrBeast a világ egyik legnépszerűbb youtubere
  • 256 millió követője van
  • Rendszeresen előfordulnak nála nyereményjátékok és kihívások
  • Most a születésnapja alkalmából 26 darab Teslát fog kiosztani
  • 25 Model 3 és egy Cybertruck a nyeremény

Jimmy Donaldson, vagyis MrBeast hatalmas karriert futott be az elmúlt években Youtube-on: jelenleg neki van az Egyesült Államokban a legtöbb feliratkozója, világszinten pedig a második helyen áll. Többek között az egyik specialitása, hogy rendszeresen különböző kihívások elé állítja a követőit, amikkel gigantikus pénzeket – olykor tárgyakat – lehet nyerni.

A dolog azért lehet sokaknak rendkívül hívogató, mert a kihívások bár nehezek, általában azért egyrészt teljesíthetők, másrészt a jutalom se kamu, tényleg meg lehet szerezni. A recept tökéletesen működik: MrBeastnek jelenleg 256 millió feliratkozója van.

Forrás: MrBeast
Forrás: MrBeast

Ebből következik, hogy egy átlagos videóján is bőven 100 millió fölötti a nézettség, amiért a Youtube felfoghatatlanul sok pénzt fizet a tartalomgyártónak. Így hát simán belefér, hogy néha többszázezer dolláros nyereményeket osszon szét a szerencsés vagy bevállalós követői között.

Jimmy most ünnepelte születésnapját, 26 éves lett, ezt pedig azzal szeretné megünnepelni, hogy elajándékoz 26 darab Teslát. Ezt a Instagram-oldalán jelentette be egy olyan poszt kíséretében, ahol egy tortával és a 26 autóval pózol. Ezúttal ez egy sima nyereményjáték, semmilyen komoly feladatot nem kell teljesíteni. A feltételek egyszerűek: elég bökni egy like-ot a posztra, bekövetni MrBeast profilját, illetve meg kell jelölni két ismerőst kommentben az eredeti poszt alatt.

Összesen 25 darab Tesla Model 3 és fődíjként egy Tesla Cybertruck talál majd gazdára. Fontos megjegyezni, hogy a játékot nem szponzorálta a Tesla. Ha valakinek nem szimpatikusak az autók, választhatja az árukat is: a Model 3 esetén ez 39 ezer dollár, vagyis nagyjából 14 millió forint, míg a Cybertrucknál 120 ezer dollárral, tehát 43,5 millió forinttal lehet számolni.

Ha megtetszett a dolog, akkor az a rossz hírünk van, hogy Magyarországról sajnos nem lehet behúzni a nyereményt. A játékban az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Chile, Franciaország, Németország, India, Japán, Mexikó, Dél-Korea és az Egyesült Királyság vesznek részt. A játék magyar idő szerint május 10-én, 17:59-kor zárul, a nyerteseket pár napon belül értesítik.

Forrás: MrBeast