Álcázott Mazda MX-5-öt fotóztak, de kamu az egész

2024.05.23. 06:06

Röviden:

  • Kiszúrtak egy álcázott Mazda MX-5-öt
  • Prototípusnak tűnhet elsőre
  • Valószínűleg ügyes trollkodásról van szó

Szemfüles autórajongók rendszeresen fotóznak olyan prototípusokat, amiket már utcán, de még álcázva tesztelnek. Ezeket olykor direkt szellőzteti meg a gyártó, hogy már a bemutató előtt is beszéljenek az emberek az adott típusról.

Forrás: mr.grey_4k
Forrás: mr.grey_4k

Most épp egy teljes egészében álcázott Mazda MX-5-öt kaptak lencsevégre. Elsőre úgy tűnhet, hogy egy új, a közeljövőben érkező modellről van szó, de a valóságban ez csupán egy mesteri trollkodás.

Forrás: mr.grey_4k
Forrás: mr.grey_4k

Ez az MX-5 ugyanis egy teljesen mezei, régi darab, amit valaki poénból olyan fóliával burkolt be, amilyennel a prototípusokat szokás. A szélvédőkeret alapján ez egy első vagy második generációs MX-5 lehet, tehát NA vagy NB. Valamennyire működik tehát az álca, hiszen nem könnyű egyértelműen megmondani, hogy a kettő közül melyikről van szó pontosan.

Forrás: mr.grey_4k
Forrás: mr.grey_4k

A lámpák sem segítenek az azonosításban: ezek a gyáriaknál modernebb darabok, ráadásul jóval lejjebb vannak, mint az eredetiek. A tükrök sem stimmelnek, illetve a géptetőn is olyan élek vannak, amik se az NA-n, se az NB-n nincsenek gyárilag.

Olyan előfordul, hogy egy új, még messze nem kész autó részegységeit egy régibe csomagolva tesztelik. Ezt hívják test mule-nak, ami magyarra fordítva teszt öszvért vagy fejlesztési öszvért jelent. Ilyenhez azonban nem szoktak ennyire régi modellt használni, így ebben az esetben erre nincs sok esély.

Forrás: mr.grey_4k – Instagram