Ezzel a pink RS6-tal nem Barbie, hanem egy korábbi F1 világbajnok csapatja

2024.05.23. 10:40

Röviden:

  • Ez itt tényleg egy gyárilag rózsaszín RS6
  • Egyedi autó, amit az Audi rendelésre készített
  • A tulaj Jacques Villeneuve

Az Audi RS6 egy kegyetlen szerkezet: egy kétturbós, 600 lóerős V8-as dübörög benne, miközben úgy néz ki, mint ami azonnal felpofoz bárkit, aki csúnyán néz rá. Sötét, rideg színekben és rikító, pofátlan árnyalatokban is baromi jól néz ki. De azért nem minden szín passzol hozzá.

Ha eddig azt gondoltad, hogy egy RS6-ot biztosan nem venne meg senki pinkben, akkor hatalmasat tévedtél. Ráadásul, nem egy rózsaszínért rajongó tinilány győzte meg a gazdag fatert, hogy kell neki egy ilyen RS6, hanem egy korábbi F1-világbajnok önerőből választotta magának ezt az árnyalatot.

Az 1997-es bajnokság győzteséről, Jacques Villeneuve-ről van szó, aki saját magát lepte meg a karcos vonalvezetésű, de kedves színű Audival. A bajnok 53 éves lett és a pink a kedvenc színe, ami már a korábbi sisakján is megjelent, így már nem is meglepő, hogy végül az autó is ezt a színt kapta.

Villeneuve elmondta, hogy amióta létezik RS6 – vagyis 2002 óta –, azóta vágyik egyre, és ez az álma most végre megvalósult. Így, ha már eljutott idáig, nem aprózta el: az egyedi külső szín mellett megjelenik az autón a kék a féknyergeken, a sárga az ülések varrásán, a piros a biztonsági öveken és a zöld a fejtámla hímzésén. A hátsó ablakon a "Custom built for JV" vagyis az "Egyedileg építve JV-nek" olvasható.

A tarka, látszólag egymáshoz nem igazán passzoló színeket ötvöző dizájn onnan nézve nem meglepő, hogy ezek Villeneuve bajnoki sisakjának a színei, egyértelmű hát, hogy kötődik ehhez a kombinációhoz. Jacques Villeneuve egyébként 1997-ben a Williamsszel lett világbajnok.

Forrás: Audi