Itt a valaha készült, legerősebb VW Golf GTI, vagyis a Clubsport

2024.05.24. 14:40

Röviden:

  • Megszellőztették az új Golf GTI Clubsportot
  • Ez lesz a legerősebb utcai GTI
  • A teljesítményét még nem árulták el
  • Marad elsőkerekes
  • Egyelőre még csak álcázva mutatták meg

A Volkswagen már a közelmúltban megszellőztette, hogy hamarosan bemutatnak valami keményet a Golf ötvenedik évfordulójára. Már a dátumot is ismerjük: az újdonságot május 31-én leplezik le, de a Volkswagennél azonban gondoltak a türelmetlenebbekre is.

Már most, a hivatalos bemutató előtt egy egész héttel megmutatták a legdurvább, szériában gyártott Golf GTI-t, ami valaha készült. Hagytak még puskaport a bemutatóra is, az újdonságot egyelőre még csak álcázva láthatjuk.

Az már kiderült, hogy az újdonság neve GTI Clubsport lesz, de kívülről sokkal vadabbnak ígérkezik, mint a sima GTI-k. Az elnevezés onnan nézve mindenképp jó választásnak tűnik, hogy ez már az egyes Golfon is megjelent, az új GTI Clubsport pedig egy kimondottan hagyománytisztelő apropóból készült autó lesz.

Már az álca alatt is látszik, hogy az eddigi GTI-hez képest mások a lökhárítók, a felnik, sőt, még a maszk és a lámpák is. Azt már most is tudjuk, hogy a Golf R-re emlékeztető külső ellenére is marad elsőkerekes a GTI Clubsport, azt viszont még titkolják, hogy a legerősebb GTI-ben pontosan milyen teljesítményű lesz a kétliteres, benzines turbómotor. Utóbbinál jó támpont, hogy a jelenlegi GTI 245 lóerős, annál pedig biztosan erősebb lesz.

Az újdonság új, 19 colos felniket és áthangolt futóművet kap, lesz benne elektronikus differenciálzár, illetve felárért adaptív futómű is rendelhető. A vezetési módok közé bekerül egy különleges, amit kimondottan a Nürburgringre fejlesztettek ki.

Korábban is készült már a VIII-as Golfból Clubsport, az 300 lóerő tud. Sőt, készült belőle olyan kiadás, amivel az 45 éve bemutatott, eredeti Golf GTI előtt tisztelegtek.

Az új Golf GTI Clubsport hivatalos bemutatója 2024 május 31-én, 16:30-kor lesz.

Forrás: Volkswagen