Ittasan gyorshajtott és balesetezett, utasa járt a legrosszabbul

2024.06.03. 18:05

  • Ittasan vezetett, gyorshajtott és balesetezett egy férfi Esztergomban
  • A férfi egy parkoló autónak ment neki 70-75 km/h-val
  • Az elkövető mellett ülő súlyosan megsérült a balesetben

A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban az általa  vezetett személygépkocsival egy parkoló tehergépkocsinak ütközött, melynek következtében az utasa súlyosan megsérült – írta az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a férfi 2023. május 20-án Esztergomban ittasan  vezette a személygépkocsit, amelynek jobb első ülésén utast szállított. A sofőr ittassága miatt a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 70-75 km/h sebességgel haladt, amikor egy útkereszteződésnél lévő, balra ívelő útkanyarulatban a túlzott sebesség miatt a járműve megcsúszott, emiatt a járdaszegélyre felhajtott, majd egy parkoló tehergépkocsinak ütközött. Az ütközés miatt a tehergépkocsi hátracsúszott a járdára, ott egy hulladéktárolót, és az  autóbuszmegállóhely jelzőtáblát kidöntötte, végül egy virágtartónak ütközött.

Az elkövető mellett ülő nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

A balesetről készült felvétel az Ügyészség honlapján látható.