Leleplezték a legújabb VW Golf GTI Clubsportot

2024.06.03. 13:22

  • Bemutatták a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsportot
  • A Clubsport agresszívabb első lökhárítót és nagyobb hátsó szárnyat kapott a sima GTI-hez képest
  • Az autót az idei év végétől lehet megvenni, ára még nem ismert

Álca nélkül is bemutatták az eddigi legerősebb Golf GTI-t, a legújabb Clubsportot. Pár hete már megmutatták álcázva mozgásban, ami mellé egy I-es Golf GTI-t is csináltak.

Az új Clubsport pedig tényleg erős: 300 lóerős, maximum nyomatéka 400 Nm – mindezt az első kerekekre adja le. Ezzel az erővel 100 km/h-ra 5,6 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 250-re van limitálva, ami a Race csomaggal feloldható. Ilyenkor már 267 km/h-ás végsebességről beszélünk.

A nagyobb erő mellett a GTI Clubsport egy Special nevű vezetési profillal is büszkélkedhet, amit kimondottan a Nordschleiféra optimalizáltak. Ez viszont csak akkor jár az autóhoz, ha kérjük az extraként rendelhető adaptív futóművet. Viszont az elektronikus differenciálzár alap.

Újdonság a Queenstown nevű 19 colos könnyűfém felni, ami szándékosan az ötös Golf GTI-n debütált Detroit felnire hasonlít. De ezt tovább extrázhatjuk egy kovácsolt felnire, aminek darabja 8 kilogramm.

A GTI Clubsport eleje sokkal agresszívabb a sima GTI-nél, amit az átdolgozott lökhárítóval értek el a dizájnerek. A Clubsportnál az alapfelszereltség részét képzi a LED Plus fényszórók.

Valamint hátulra került egy spoiler, ami nem csak dizájn miatt van, tényleges leszorítóerőt generál. Valamint zárásnak ezen is megtalálható a pirosan világító hátsó VW embléma.

A GTI Clubsport még az év végén lesz megvehető, viszont az árát még nem közölték.