Új világrekord született, ez a leggyorsabb talicska

2024.06.13. 12:54

  • Új világrekord született a leggyorsabb talicska versenyben
  • A 38 éves brit férfi több mint 80 km/h-ás végsebességet ért el
  • Elmondása szerint az élmény ijesztő, kényelmetlen és szürreális
  • A világrekordot a Straightliners Speed Week 2024-en érte el

Világrekordja csaknem mindennek lehet és van is, így annyira nem meglepő, hogy egyesek azon versengenek, hogy ki tudja megépíteni a világ leggyorsabb talicskáját.

Most ez a brit Dylan Phillipsnek összejött, ugyanis május 23-án 84,627 km/h-val száguldozott a Straightliners Speed Week 2024-en Yorkshire-ben, ami új Guinnes világrekordnak számít. Az előző rekordtartó 74 km/h-t ért el.

Dylan BBC-nek azt mondta, hogy a motorizált taligája kényelmetlen és ijesztő, valamint a megállás a nehezebb vele, ugyanis csak elöl van fék rajta, valamint felfüggesztés hiányában minden úthibát erősen lehet érezni (főleg, hogy térdel rajta).

world-s-fastest-motorized-wheelbarrow-is-stupid-fun-and-can-hit-

Ettől függetlenül, boldogan mondta a BBC riporterén, hogy „a világ tetején érzem magam. Úgy értem, ez tényleg abszolút hülyeség, de nagyon jó érzés.”

Dylan részletezte, hogy az ötlet egy kocsmai beszélgetésen – hol máshol? – született. Az első motorizált talicskájával 59 km/h-ás végsebességet ért el. Innen adott volt számára a kérdés, hogy van-e ilyen világrekord és azt képes lesz-e megdönteni. Létezett ilyen rekord és sikerült is megdöntenie.

letöltés (7).png