Buszmegállón keresztül előzött rá a tanulóvezetőre a hős suzukis

2024.06.14. 06:12

Röviden:

  • Kaposváron egy tanulóvezető haladt az úton szabályosan
  • Amikor egy buszmegállóhoz ért, megjelent az oktatóautó mellett egy Vitara
  • A jobbról, az autóbuszöblön keresztül, veszélyesen előző Suzuki majdnem az árokban kötött ki
  • Szerencsére végül nem történt baleset, és a Vitara sofőrje is nyert pár másodpercet magának

Az utakról sose fogynak el az önző, veszélyesen közlekedő sofőrök: most például egy Suzuki Vitara vezetője mutatkozott be egy tanulóvezetőnek Kaposváron. A belső kamera felvételén az látszik, ahogy az esős időben épp egy autóbuszöböl mellett halad el az oktatóautó, miután szabályosan megadta az elsőbbséget a zebrán átkelő gyalogosoknak.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Úgy tűnik, hogy nem történik semmi érdekes, aztán feltűnik az oktatóautó mellett egy Suzuki, aki jobbról, a buszmegállón keresztül előz. A suzukis türelmetlenül, nagy tempóval próbálja lenyomni a tanulóvezetőt, de nem mérte fel rendesen a helyzetet.

A buszmegállóhoz tartozó öbölben nem tudott eléggé felgyorsítani ahhoz, hogy még az öböl vége előtt beférjen az oktatóautó elé. A füves részre lehajtva bukdácsolt a Vitara, majdnem az árokban kötött ki, és az útja kerülő táblát is alig tudta kikerülni.

Végül bár neccesen, de megcsinálta: szabálytalanul megelőzött egy tanulót, miközben veszélyeztetett sok embert. A Suzuki sofőrje nyilván súlyos másodperceket tudott így spórolni hazáig, ahol elmondhatta, hogy micsoda mazsolák veszik őt körül.

Forrás: BP-i autósok