Az BMW iX és a Mercedes EQS babérjaira tör a legújabb Nio

2024.06.19. 05:52

  • Bemutatta a Nio az új európai modelljét, az EL8-at.
  • Az autó a Mercedes EQS SUV és a BMW iX közvetlen vetélytársának készül a legnagyobb prémium villanyautók szegmensében.
  • Az autó indulóára körülbelül 33 millió forintnyi euró, amivel jócskán alálő a Mercedes modelljének.

A német prémiumok legerősebb kínai kihívója, a Nio rövidesen újabb SUV modellel törne be az európai piacra. Az EL8 a Mercedes EQS SUV és a BMW iX méretoszályába tartozik, nagy, erős és a kategóriához illően nem is olcsó.

A Nio EL8 alapváltozatába egy 75 kWh kapacitású akkucsomag kerül, amely 463 kilométernyi WLTP hatótávra elegendő energiát tárol. Extraként 100 kWh kapacitású akkumulátor is rendelhető az EL8-hoz, amely 508 km-es WLTP értéket hoz. Mindegyik EL8-as modell ugyanazt a 643 lóerős hajtásláncot kapja, amely 4,1 másodperces 0-100-as gyorsulást szavatol a hatalmas SUV-nak.

A Nio EL8 Európába csak hatüléses konfigurációban érkezik, beltere pedig tele van kijelzőkkel, digitális a műszeregység és még egy 2000 wattos hangrendszert is beleszereltek. Az EL8 nem teljesen új termék, Kínában már árulnak hasonlót egy ideje, ES8 típusjelzéssel. A Nio EL8 82 900 euróról, azaz kicsit több, mint 33 millió forintról indul Németországban, de tervezik a forgalmazását Dániában, Norvégiában, Svédországban és Hollandiában is. Ez az ár valóban nem alacsony, de még így is jó 15 millió forinttal kevesebb, mint amennyiért a Mercedes jelenleg az EQS SUV-t vesztegeti.

Forrás: Carscoops