200 milliónál is drágább lehet az elektromos Ferrari

2024.06.20. 13:08

  • A Ferrari várhatóan 2025 végén mutatja be az elektromos autóját.
  • A modellről nem sok konkrétumot tudnunk: Ferrarihoz méltó hangja lesz és várhatóan 200 millió forintnyi euró lesz az alapára.
  • A várható kereslet miatt maximalizálnák a gyártási darabszámot, hogy ne csorbuljon a márka exkluzivitása.

A Ferrari féltve őrzi az elektromos autójának titkait. Egyelőre annyit tudunk, hogy az új modellt is Maranellóban gyártják majd és 2025 utolsó negyedévére várható a bejelentése. A Reuters forrásai az árról is tudtak meg részleteket, 500 ezer eurónál (körülbelül 200 millió forint) valamivel drágábbra teszik jelenleg.

A Ferrari SF90 Stradale, a márka egyik legfontosabb modellje. - Fotó: Ferrari
A Ferrari SF90 Stradale, a márka egyik legfontosabb modellje. - Fotó: Ferrari

Hogy elkerüljék a márka exkluzivitásának csorbulását, a Reuters forrása szerint évi 20 ezer autóban maximálják majd a termelést, ennek maximum 20 százaléka lesz SUV. A Purosangue jelenleg 400 ezer eurótól indul, ami nagyjából 160 millió forintot jelent. Összehasonlításképp a Purosangue vetélytársa, a Lamborghini Urus „csupán” 190 ezer euróról, azaz körülbelül 76 millió forintról indul.

A Ferrari SUV modellje, a Purosangue. - Fotó: Ferrari
A Ferrari SUV modellje, a Purosangue. - Fotó: Ferrari

Emanuele Carando, a Ferrari marketingigazgatója szerint az elektromos modellnek „Ferrarihoz méltó” hangja lesz, a vezetés számításai szerint 2026-ra 5 százalékot tehet ki az eladott modellek között. A márka távlati célja az, hogy 2030-ig az eladott autóik 40 százaléka elektromos legyen, ugyanakkor a V12-est is addig gyártanák, amíg be nem tiltják.

Forrás: Reuters via Motor1.com