Adrian Newey állítólag gyárlátogatáson járt az Aston Martinnál

2024.06.21. 11:07

  • Áprilisban jelentették be, hogy Adrian Newey 2025 elején távozik a Red Bull Forma–1-es csapatától.
  • A holland Telegraaf szerint Newey gyárlátogatáson járt az Aston Martinnál, ahol egy több millió dolláros szerződéssel várnák.
  • Az új fejlemények megkérdőjelezik azokat az értesüléseket, amelyek szerint Newey-nak már aláírt szerződése van a Ferrarival.

Áprilisban jelentették be, hogy Adrian Newey 2025 elején távozik a Red Bull Forma–1-es csapatától. A 65 éves zseni 1988-óta 12 világbajnok autót tervezett, ezzel a királykategória legsikeresebb tervezőjének számít. Bár Newey saját elmondása szerint „csak egy kis pihenésre vágyik", a brit szakembert már több csapattal is szóba hozták.

GettyImages-1393093765


Bár a szakma szerint a Ferrari tűnik a legvalószínűbb választásnak, Newey-t az Aston Martin és a Williams is szeretné megszerezni. Bár az idén gyengélkedő Williams mellett kevés érv szól, az Aston Martinnál ott a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, ráadásul a pénz és az infrastruktúra is adott.

Bár eleinte úgy tűnt, Newey-t nem érdekli Lawrence Stroll csapata, a holland Telegraaf friss értesülései árnyalják a képet. A lap szerint Newey gyárlátogatáson járt az Aston Martin Forma–1-es üzemében, ahol egy több millió dolláros szerződéssel várnák.

Bár nem kizárt, hogy ez egy udvariassági látogatás volt, az új fejlemények megkérdőjelezik azokat az értesüléseket, amelyek szerint Newey-nak már aláírt szerződése van a Ferrarival.