90 napot késik az új Dodge Charger

2024.06.22. 14:57

  • Elektronikai hiba miatt 90 napot késik a Dodge Charger Daytona.
  • A hibákat tesztelés során fedezték fel, de nem derült ki, hogy pontosan mik azok.
  • A késés nem befolyásolja a négyajtós- és belső égésű motoros verziókat.

Az elektromos Dodge Charger jöttéről 2022 óta tudunk, viszont csak a közeljövőben mutatták volna be a végleges, gyártásérett verzióját. Viszont jó pár probléma miatt mégtöbbet kell rá várni.

A Mopar Insiders információi szerint 90 napot késik a Charger Daytona megjelenése, ami miatt csak ősszel lesz kapható az elektromos izomautó és augusztusban lesz a bemutatója.

A tesztelés során több elektronikai hiba is előkerült, de pontosan nem tudni mik ezek. Páran arról számoltak be, hogy látták a prototípust, ahogy tréleren szállítják, egyesek pedig azt mondták, hogy a csomagtartó ajtóval vannak gondok.

2024-dodge-charger-daytona (1)

A késés valószínűleg csak a háromajtós, elektromos modelleket érinti, ugyanis a négyajtós- és a belső égésű motoros verziókat csak 2025-ben kezdik gyártani.

A Dodge Charger kezdetben kétféle elektromos hajtáslánccal lesz választható: mindkettő összkerekes, és egy 100,5 kilowattórás akkumulátorból szerzi az energiát. Míg az R/T változat 456 lóerős, a Scat Pack már 630 lóerővel érkezik. Az új Charger tömege 2650 kg, több mint 5,2 méter hosszú és a tengelytávja meghaladja a három métert.