Verstappen simán behúzta a Spanyol Nagydíjat

2024.06.23. 16:50

Véget ért a 2024-es Forma-1-es világbajnokság tizedik futama, az 54. Spanyol Nagydíj, amelyet Barcelonában, a Circuit de Catalunya versenypályán rendeztek vasárnap délután. A futam előtti időmérő nagy izgalmakat hozott, de végül a McLaren brit versenyzője, Lando Norris szerezte meg a Pole-pozíciót, a második helyről a Red Bull háromszoros világbajnok holland pilótája, Max Verstappen indult. A második sor Mercedesekből állt, Lewis Hamilton és George Russell indulhattak a harmadik, illetve a negyedik helyről. 

A rajt utáni első kanyarban Norris elrontott rajtjának köszönhetően Verstappen majdnem megelőzte a McLarent, viszont a szélárnyék miatt lehetőséghez jutott George Russell, aki nevető harmadikként egy rövid ideig vezetni tudta a futamot. Pár kör után aztán beállt a Verstappen Norris Russell sorrend, amely szinte végig megmaradt a futam során.

A futam végére a frissebb gumikon érkező Norris már csak két másodpercnyire volt Verstappentől, előzésre viszont nem volt esély. A Mercedesek között végül történt egy helycsere, Hamilton megelőzte Russell Mercedesét, amelyen az egész hétvége során rosszul teljesítő kemény keverékű gumik voltak.

Borító és címlapkép forrása: Getty Images