Megvette az új GR Corollát, nyomkövetővel figyelte a kereskedő

2024.06.24. 06:05

Gondolj bele, hogy átveszed az új hot hatchedet a nyárra, letámasztod a legközelebbi pályanapig és mikor legközelebb megtalálod nem indul be, mert lemerül az akksi. Ebbe a kellemetlen problémába ütközött Anthony Do, friss Corolla GR tulajdonos. 

A megtalált nyomkövető. Kép forrása: Anthony Do/Youtube
A megtalált nyomkövető. Kép forrása: Anthony Do/Youtube

Do nem hagyta annyiban a szokatlanul gyorsan lemerülő akkumulátor problémáját, utánanézett, mi okozhatta a rendellenes energiafogyasztást. Amikor fogyasztó után kutatva felnyitotta az OBD csatlakozó takarólemezét, egy nyomkövetőt talált a portba dugva. A nyomkövetőt az autót eladó kereskedő rejtette az autóba, ami azért érdekes, mert Do a vásárláskor az autó teljes vételárát kifizette, ezért nem volt indok a jármű követésre, így ő a nyomkövető beszerelését sem engedélyezte. A történtekről Do egy videót is készített.

Egy nyomkövető esetén jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a követést végző vajon mire használhatja a megszerzett adatokat. Az elsődleges cél az ilyen jellegű adatbányászatkor általában nem a vásárló követése, hanem az autóhasználat általános adatainak begyűjtése a cél, amiket aztán jó pénzért el lehet adni biztosítótársaságoknak. 

Forrás: Carscoops