Önálló életre kelt, majd egy háznak hajtott az új Cybertruck

2024.06.27. 06:06

  • A zsír új Cybertruck önálló életre kelt, majd egy ház falának csapódott.
  • A Tesla szerint tényleg gond lehetett a fékkel, de még vizsgálják mi okozhatta a problémát.
  • Az összetört pickup javítási költsége átszámolva 12 millió forintba kerül.

Egy újdonsült Cybertruck tulajdonos azt írta X bejegyzésében, hogy amikor útnak indult az új Teslájával, az autó önálló életre kelt. A Cybertruck nem reagált a kormánymozdulatokra és a gázadásokra sem. A tulaj állítása szerint viszont amikor beletaposott a fékpedálba, a jármű hátsó kerekei blokkoltak és a kocsi egy 15 méteres féknyomot hagyott maga után, de a Tesla még ekkor sem állt meg. A pickup végül a szomszéd házának ütközött.

Mindettől sokkal aggasztóbb az a válasz, amit állítólag a Tesla ügyfélszolgalától kapott a balesetet szenvedett Cybertruck tulajdonos. Az amerikai autógyártó szerint átnézték a naplókat és mivel az autó nehéz terepviszonyok között haladt, ezért a fékpedál benyomásakor a gázpedál kioldott, tehát nem reagált. A Tesla szerint a hátsó kerekeknek nem kellett volna blokkolnia, ezért átvizsgálják az autó rendszereit.

A sofőr szerencsére nem sérült meg a balesetben, az anyagi kár azonban jelentős. Deformálódott mindkét első sárvédő, összetört a szélvédő és a háromszög ablak. Sérült a lökhárító, a lámpák és a motorháztető is. Az autó tulajának előzetes becslései alapján körülbelül 30 000 dollár, azaz nagyjából 12 millió(!) forint lesz a törött Cybertruck javítási költsége.