Egy éjszaka alatt több, mint 20 autó kerekét szúrták ki Érden

2024.06.30. 06:37

  • Valakinek szúrta a szemét egy érdi műhely tevékenysége, így szúrásnak indult.
  • Összesen több, mint 20 autó kerekét szúrta ki.
  • A vandalizmus oka nehezen érthető.

Egy érdi műszaki vizsgáztatással foglalkozó műhely melletti utcában több, mint 20 autó kerekét szúrták ki csütörtök éjszaka. A sérült autókról egy videót is feltöltöttek TIkTok-ra, amelyen jól látszik, hogy a vandál válogatás nélkül szúrta ki az összes az utcában parkoló autó kerekét.

@lositsrobi Mit tennél vele, ha a te autód is köztük lenne? 🤔 20-nál több autót rongált meg valaki barbár módon egy éjszaka alatt Érden. 🤬 #vandál #rongálás #vandalizmus #gyökér #autók #kerékkiszúrás #garázdaság #szemét ♬ Motivational - Vioo Sound

A videó alatti kommentelők szerint a rongálás okát abban valószínűsítik, hogy a vizsgára érkező autók akadályozzák a parkolást és a közlekedést az utcában. Az ok nehezen érthető, hiszen a felvételen az látszik, hogy az autók mellett bőségesen el lehet férni, lakóházak pedig nincsenek az adott útszakasz mellett.

Az anyagi kár igen jelentős lehet egy ilyen mértékű károkozás esetén. Mivel az autóknak több kerekét is kiszúrták, előfordulhat, hogy egész autókat kell majd újragumizni, ami összesen akár 2 millió forintot is jelenthet. A videó feltöltője szerint azonban az esetet nem rögzítette biztonsági kamera, így igen nehéz lesz majd kitalálni, kinek szúrta a szemét a műhely működése.