Útnak nézte a síneket az önvezető Tesla

2024.07.02. 12:56

  • Kaliforniában a síneken állt meg egy Tesla Model Y.
  • Az autót vezető személy szerint az autót az önvezető rendszer vezette a sínekre.
  • A hatóságok ismételten figyelmeztetnek, hogy az önvezető rendszer felügyeletet igényel.

A vasúti síneken állt meg egy Tesla Model Y Kaliforniában. Az autót a vezetője szerint a Tesla önvezető rendszere, a Full Self Driving (FSD) kormányozta a vasúti pályára. A helyi rendőrség arra kéri a Tesla tulajdonosokat, hogy ne kényelmesedjenek el, ha átadják a vezetést a gépnek.

A síneken maradt Tesla. - Forrás: Carscoops
A síneken maradt Tesla. - Forrás: Carscoops

A Tesla FSD rendszere nem minősül vezető nélkül is használható önvezető rendszernek, a vezető folyamatos felügyeletét igényli. Ez láthatóan nem sikerült, hiszen az autó már jópár métert megtett a síneken, mire megállt.

A Tesla FSD legfrissebb verziója csak Kaliforniában érhető el és erősen megoszlanak a vélemények a teljesítményéről. Nemrég a Tesla teljesen újraalkotta az FSD kódját úgy, hogy emberi sofőrökről készült videókkal etettek egy gépileg tanuló mesterséges intelligencia modellt. A bétát tesztelők szerint ezután az autók sokkal önállóbbak lettek és vezetési stílusuk sokkal emberibb, de az általuk elkövetett hibák is emberibbek.

Egyébként meglepően gyakran előforduló hiba, hogy síneket néznek útnak az emberek, Budapesten legalább három-négy alkalommal történt olyan eset, ahol valaki villamossínekre hajtott.

Forrás: Carscoops