Európában is bemutatkozik a Ssangyong buszlimuzinja

2004.12.02. 16:20

Várhatóan Stavic néven lesz kapható a testes egyterű Európa számos országában. A Dél-Koreában Rodiusként ismert modell egy-két napon belül látható lesz a Bologna Motor Show-n, ahol a kínai tulajdonú koreai gyártó az európai bemutatót tartja. Az 5,16 méter hosszú, 1,91 méter széles és 1,82 méter magas jármű 7 vagy 8 személyes kivitelben érkezhet - ez az adat valószínűleg országonként változik majd a helyi szabályozásnak megfelelően -, hajtásáról pedig egy 2,7 literes, 165 lóerős öthengeres turbódízel motor gondoskodik, amely egy régebbi Mercedes dízelmotor egyenes ági leszármazottja. A Ssangyong Stavic Európába kizárólag állandó négykerék-hajtással érkezik. A forgalmazás Olaszországban, a Ssangyong legnagyobb európai piacán indul, de később Ausztriában, Németországban, Hollandiában és más nyugat-európai országokban is elkezdik árusítani a típust. A magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs hír, bár egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az új hazai képviselet is megpróbálkozik a Stavic értékesítésével.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.