Kilenc kínai autógyártót perel be a Honda

2004.12.09. 16:13

A japán gyártó a CR-V típus illegális másolatai miatt kezd a jogi procedúrába. A Honda terepjárója különösen népszerű azoknak a kis kínai autógyártóknak a körében, amelyek valamilyen helyben gyártott pickup-alvázra készítenek terepjáró-karosszériákat, felhasználva különféle, Kínában gyártott külföldi típusok helyi beszállítóktól származó alkatrészeit. A CR-V másolatok létezésére állítólag úgy figyelt fel a Honda, hogy egyes helyi CR-V-tulajdonosok megkérdezték, használhatják-e autóikhoz az amúgy műszaki szempontból teljesen más felépítésű kalóz-Hondák olcsó alkatrészeit. A japánok eddig már bepereltek két céget, ugyancsak CR-V-másolatok készítéséért és forgalmazásáért, így a folyamatban levő ügyek száma most 11-re emelkedhet, ami valószínűleg példátlan az autógyártás eddigi történetében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.