Ford Explorer Sport Trac Concept: az első gyári fotók

2004.12.29. 14:41

Az amerikai Ford közzétett néhány fotót Detroitban bemutatkozó sportos kisteherautó-tanulmányáról. A tanulmány a szériagyártású Explorer Sport Trac modellen alapul, de a Ford tervezői - amennyire ez egy ilyen hosszú kabinos kisteherautónál egyáltalán lehetséges - igyekeztek sportossá varázsolni a tanulmányt. Ezt a célt szolgálja az ültetett futómű, a 21 hüvelykes, különleges felnigarnitúra az alacsony profilú Goodyear gumikkal, a masszív sárvédő-szélesítések, és az orr krómdíszei. A Sport Trac tanulmányba a szériaváltozat négyliteres V6-os motorja helyett 4,6 literes nyolchengeres motor kerül, bár azt egyelőre nem tudjuk, hogy a népszerű blokk melyik változatát használták, hisz a jól ismert moduláris motor teljesítménye lehet 227 lóerő, de léteznek jóval több mint 300 lovas változatok is. A Sport Trac Concept egyik újdonsága a Roll Stability Control nevű menetstabilizáló elektronika, amelyet a Volvo XC90-esből vettek át az amerikaiak, és amely a közeljövőben állítólag a Ford amerikai terepjáró és pick-up modelleinek zöméhez megrendelhető lesz, így a gyártó szerint a következő néhány évben drasztikusan csökkenhet a borulásos balesetek száma az Egyesült Államokban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.