UAZ Patriot: új terepjáró Oroszországból

2005.02.02. 12:05

Az UAZ 3163 jelzésű terepjáró forgalmazását a nyár közepén kezdi meg az orosz gyártó. A Patriot a korábbi, kevés sikert elért 3162 Simbir alaposan áttervezett változata, amit tanulmányautóként már 2002-ben kiállítottak Moszkvában, de csak mostanra sikerült sorozatgyártásra érett modellt faragni belőle. Az új modell motorházába a ZMZ motorgyár 2,7 literes, 128 lóerős négyhengeres benzinmotorja kerül. A Patriot eleinte meglehetősen spártai felszereltséggel készül majd, de 2006-ban elkészül az exportváltozat is két légzsákkal, ABS-szel, automata váltóval és egy korszerű dízelmotorral, így az UAZ reményei szerint a típus viszonylag alacsony árának köszönhetően Ázsia és Afrika mellett Európában is sikerrel veheti fel a versenyt a legkeményebb terepjárók piacán olyan ellenfelekkel, mint a Land Rover Defender vagy a Toyota Land Cruiser.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.