Subaru Impreza agresszív arccal

2005.06.01. 14:48

A fotók alapján úgy tűnik, nem ez a rég várt teljesen új Impreza, sokkal inkább egy újabb modellfrissítésről van szó, amely elsősorban az autó elejét és hátulját érinti. Az Impreza ezzel beáll a sorba, amita B9 Tribeca és az R1 nyitott meg: megkapja a gyártó új, egységes orrkiképzését a nagy orrlyukkal középen.

Az átalakítás során teljesen új motorháztetőt és első lökhárítót kap az autó, és az első lámpákat is kicserélik a BMW és a VW újabb modelljein látottakhoz hasonló könnyező világítótestekre. Ezzel a második generáció arcáról végleg eltűnik a sokat kritizált bamba tekintet, a megújult Impreza épp olyan agresszívnek látszik, amilyenek a turbómotoros változatok valójában. Most már azok számára is egyértelmű lesz, hogy a külső sávban a helyük, akik a tükörbe nézve nem ismerik fel a raliversenbyek sztárját. Hátul is hasonló változásokat láthatunk: az új lökhárító, és a nagyobb hátsó lámpák különböztetik meg az új modellt a régitől, bár ebből a szögből jóval kevésbé szembetűnő a különbség.

A műszaki jellegű módosításokról egyelőre elég keveset tudunk, bár úgy hírlik, a legtöbb változat valamivel erősebb motorokat kap. Az átdolgozott Impreza bemutatóját várhatóan az idén ősszel tartják, de úgy tudjuk, ez a modellváltozat csak két-három évig lesz piacon: legkésőbb 2008-ben megérkezik a vadiúj alapokra épülő harmadik generáció.