Jön a következő Kia Magentis

2005.08.10. 12:59

A Kia újratervezte, és szeptemberben be is mutatja a négyajtós Kia-szedán, a Magentis következő generációját. A Koreában, USA-ban és Európában fejlesztett modell az utolsó lépése a Kia elmúlt négy évben végrehajtott teljes körű modellfrissítési hullámának. Elkerülhetetlen volt a méretnövekedés, az új Magentis 4735 mm-es hossza, 1805 mm-es szélessége és 1480 mm-es magassága mind felülmúlja elődjének dimenzióit. A növekedésnek érezhető haszna is van, a mostantól 2720 mm-es tengelytáv nagyobb utas- és csomagtér kialakítását tette lehetővé.

Az új vonalú karosszéria és a kényelmesebbé varázsolt belső tér mellett a Magentis biztonsági felszerelését is kibővítették, modellváltozattól függően blokkolásgátló, ESP, hátsó parkolóradar, első, oldal- és függönylégzsákok és ostorcsapás ellen óvó aktív fejtámlák is elérhetőek lesznek az autóhoz. Három évre szóló teljes körű garancia biztosítja a Magentis problémamentes használatát.

A Kia európai eladási sikersztorija nagy részben köszönhető a dízelmotorok bevezetésének, az újdonság kétféle benzines mellett kétliteres dízellel is kapható lesz.