VW Touareg W12: megaluxus

2005.08.23. 15:37

A nagyszériás modellprogram részévé válik a 450 lóerős terepjáró. Tavaly a Volkswagen már bemutatott egy 12 hengeres Touareg változatot Sport melléknévvel és különleges felszereltséggel, de abból összesen 500 példány készült.

A Frankfurtban bemutatkozó W12 Executive azonban semmivel sem látszik sportosabbnak, mint a modell többi változata, mindössze az tűnhet fel, hogy szinte minden, ami a Touareg más változataiba extrafelszerelésként kerülhet be, itt alapkivitelben megtalálható. Ilyenek a 19 hüvelyk átmérőjű könnyűfém keréktárcsák, a bőrkárpitok, a négyzónás klímaberendezés, és még sorolhatnánk. Az autó ugyanakkor pont ugyanolyan gyors, mint a korábbi, limitált széria: 5,9 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-s sebességet, és a gyorsulás csak az elektronikus korlátozás miatt szakad félbe 250 km/h-s tempónál.

Azt ugyan senki nem tudja, hogy mire jó akár egy ilyen autóban is 450 lóerő és 600 Nm csúcsnyomaték, de a Touareg presztízsének nyilván jót tesz majd, hogy van olyan változata, amelynél alig akad erősebb a saját kategóriájában.