Veszélyben a Chrysler Crossfire

2005.09.27. 11:33

Az arculatépítő sportkocsi nem igazán kelendő, így komoly gondot okoz a Chrysler vezetésének. Állítólag az is felmerült a lehetőségek közt, hogy leállítják a Crossfire gyártását, de erre valószínűleg nem kerül sor, mivel az autót a Karmann építi bérmunkában, és a szerződés 2008-ig szól.

Ugyanakkor Joe Eberhardt, a Chrysler csoport marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy bár a Crossfire reklámértéke hatalmas, nem valószínű, hogy elkészülhet az autó közvetlen utódja. A legnagyobb gondot az ár jelenti. A kategóriában sokkal olcsóbb modellek is előfordulnak, mint például az Audi TT vagy a Nissan 350Z, ezért a Crossfire-ből tavaly a tervezett 20 ezer példány helyett kevesebb mint 15 ezer fogyott Észak-Amerikában. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a Chrysler sportkocsijának kifejlesztésére annak idején nagyon kevés idő állt rendelkezésre, hiszen szükség volt valamire, amivel a márka sportosságát hangsúlyozhatják, így a Mercedes SLK méregdrága alkatrészeire tervezték az új karosszériát.

Egyes források szerint a Chrysler emellett komolyan fontolgatja a Dodge Viperen alapuló Firepower tanulmány szériaváltozatának gyártását, de két sportkocsit nem érné meg egyszerre piacra dobni, hisz az ilyen modellek általában veszteséget termelnek, így a Crossfire ma már kifejezetten útban van.