Nissan Note 3,1 milliótól

2006.03.16. 13:07


Galéria - kattintson a képre

Belül majdnem akkora, mint egy alsó középkategóriás, de épp olyan drága is a Nissan új mini egyterűje, a Note. Az alapmodell 1,4 literes, 88 lóerős motorral és a Visia felszereltségi szinttel, azaz légkondicionáló, hátsó elektromos ablakemelő, oldal- és függönylégzsákok, és egy csomó más apróság nélkül 3,099 millió forintba kerül, így gyakorlatilag egy árszinten van a kompakt kategória belépőmodelljeivel. Az alapkivitel dízelmotorral is kapható, de a 68 lóerős, 1,5 literes Renault-féle négyhengeressel már 3,529 millió forintba kerül.


Galéria - kattintson a képre

A következő lépcsőfokot - a Visiához képest 300 ezer forint felárért - az Acenta kivitel jelenti. Ehhez már 1,6 literes 110 lóerős benzinmotor vagy 86 lóerős 1,5 literes dízel is választható, az előbbiért 3,61, az utóbbiért 3,991 millió forintot kérnek. Itt már alaptartozék a manuális légkondicionáló, az elektromos ablakemelő hátul, az összes légzsák, és csak néhány kényelmi és biztonsági extráért kell felárat fizetnünk, amilyen az ESP, ködlámpák, vagy az automata világítás és az esőérzékelő. Ezen a szinten már automata váltóval is megrendelhető a Note, de 1,6 literes benzinmotorral, további 250 ezer forintos felárral.

A Note sorozat csúcsát jelenleg a Tekna jelzésű változatok képviselik. Ezekbe csak az erősebbik benzines és dízelmotor kerülhet, és még 360 ezer forinttal többe kerülnek, mint az Acenta modellek. Itt a metálfényezés 89 ezer forintos felárán túl már csak az automata légkondicionáló, a CD-tár, a függönylégzsák (együtt 150 ezer) és az intelligens kulcs (80 ezer) kerül plusz pénzbe, minden egyéb a csomag részei. A legdrágább Note az árlistán szereplő összes extrával elméletben 4,67 millió forintba kerülne.