Kémfotón a következő 7-es BMW

2006.09.18. 13:56

Megcsillant a remény: az új óriásbálna talán szebb lesz, mint a jelenleg futó hetes sorozat, bár a tesztpéldányokat egyelőre vastag álcázófólia takarja.

A fotón annyi azért tisztán látszik, hogy Chris Bangle megkapta az őt megillető ujjbilincseket: a próbajárgány kerekded formái és kellemes arányai alig emlékeztetnek a jelenlegi modell esetlen külsejére, inkább a sokkal jobban sikerült 3-as és 5-ös sorozatra. Elöl és hátul persze egész biztosan találkozunk majd néhány fura alkatrésszel – mondjuk összeborzolt szemöldökre emlékeztető lámpákkal vagy egy-két váratlan kiszögelléssel –, de ennyi extravaganciára szükség is lesz, hogy ne bélyegezzék az új 7-est unalmasnak.

Ami a műszaki megoldásokat illeti, a BMW alighanem kénytelen lesz követni a Mercedes S osztályt és az új Lexus LS-t, így hatnál több (kilenc?) sebességes automata váltó, mindenféle elektronikus biztonsági csoda és egy-két hibrid hajtásláncú változat felbukkanására számíthatunk. A bemutató persze még odébb van. Az új 7-es várhatóan csak 2008-ban mutatkozhat be, a forgalmazását pedig alighanem csak 2009-ben kezdik meg.