Honda Accord Coupé: stílusgyakorlat

2007.01.10. 13:20

A Detroitban bemutatott autó még csak tanulmány, de hamarosan sokkal több lehet, a Honda bestsellere Amerikában.


Galéria - kattintson a képre

A jelenlegi amerikai Accord még a Honda konfliktuskerülő korszakából származik, olyan, mint egy hatalmasra fújt előző generációs Civic. Ez a szedánnál még nem is olyan zavaró – meglehetősen sikeres is a típus –, de a kupé eladásainak nem igazán tesz jót. Talán ezért döntött úgy a Honda vezetése, hogy az épp a következő Accord kupé előzetesét mutatja be tanulmányautóként.


Galéria - kattintson a képre

Az Accord Coupé Concept igazán formás darab. Nem olyan bátor, mint a Civic, de lendületes ívű tetővonalának és hátrafelé emelkedő övvonalának köszönhetően egész sportos jelenség. A jól eltalált formának köszönhető, hogy alig tűnik fel az elsőkerék-hajtású nagykocsikra oly jellemző hosszú első túlnyúlás. Pedig a lemezek alatt a szokásos, keresztben beépített V6-os motor bújik meg, amely ezúttal is az első tengelyvonal elé került, és az első kerekeket hajtja.

A Honda Accord csaknem egy évtizede vetélkedik a Toyota Camryvel az Egyesült Államok legnépszerűbb személyautójának címéért, és jelenleg a Toyota áll nyerésre, mivel nemrég mutatta be a Camry új változatát. Most a Honda került lépéskényszerbe, és úgy néz ki, csattanós választ készülnek adni a következő Accord révén.