Hivatalos képeken a Porsche 911 GT2

2007.07.16. 14:54

Azután, hogy a múlt héten kiszivárgott a következő Porsche újdonság prospektusa , a sportkocsigyártó villámgyorsan közzé tette a GT2-es hivatalos fotóit is.


Galéria - kattintson a képre

Az új képeken jóval tisztábban látszanak a 911-es sorozat új csúcsmodelljének jellegzetes részletei. Elöl a GT3-ast idéző, csomagtérfedél alatti keskeny nyílás és a rendszámtábla alatti nagyobb légbeömlő, hátul pedig a jellegzetes, kétfedelű légterelő, és a kerek kipufogóvégek mellett kialaktott lamellás kiömlők különböztetik meg a GT2-est a 911 Turbótól. Belül a legnagyobb eltérést a kerek középrészű, a Turbóénál kisebb átmérőjű kormánykerék jelenti, a műszerfal kialakításán azokban alig változtattak.


Galéria - kattintson a képre

A sportkocsi képességeiről és műszaki megoldásairól nagyrészt már a múlt héten lehullt a lepel, most csupán kisebb részlettel tudjuk kiegészíteni a korábban leírtakat. Az 530 lóerős szörnyeteg egyebek közt kerámia féktárcsákat és speciális, 19 hüvelykes felniket kap, a PASM fantázianevű menetstabilizáló rendszer pedig három fokozatba is állítható. A bolondbiztos alapbeállítás után a következő fokozat csak a kipörgésgátlót kapcsolja ki, a harmadik állás azonban minden védelmi funkciót kiiktat, magára hagyva a sofőrt az autó brutális teljesítményével.

A típusról nyilván kiderül még egy-két apróság, ha máskor nem, hát a szeptemberi bemutató során biztosan.