Geely GE: Rolls-Royce sóhereknek

2009.03.30. 15:12

A kínai autógyártók eddig sem éppen a gátlásosságukról voltak híresek, de a Geely új luxusmodellje még ebből a közegből is kiemelkedik.

A GE jelzésű luxusmodell távolról kiköpött Rolls-Royce Phantom, csak az arányai nem stimmelnek egészen. Elölről hasonlít leginkább a két autó, bár a Geelyn nagyobbak az első fényszórók, egy króm csíkkal két félre osztották a hűtőmaszkot, és Emily, a legendás ezüst hűtőfigura helyét is egy kicsit más szabású - bár hasonlóan repülést imitáló - szobrocska vette át. A karosszéria szögletes formája is stimmel, de a jelentős első túlnyúlás elárulja, hogy a GE fronthajtású. Az ügyetlen Rolls-utánzat épp ügyetlen arányai miatt kisebbnek látszik a fotókon, mint a Phantom, pedig tekintélyesek a méretei: a hossza 5,3 méter, és a tengelytávja is 3,1 méter, azaz hely bőven van az utastérben. Ráadásul az első üléssortól üveggel elválasztott térben csupán egyetlen ülést helyeztek el, azaz az utasnak talán még nagyobb tér jut, mint a Rolls-Royce-ban.

Azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy milyen műszaki megoldásokra épül a GE, de lényegében mindegy is: a leendő tulajdonosoknak alighanem elegendő lesz, ha az átlagos forgalom tempóját képes lesz tartani, hiszen a lényeg, hogy messziről úgy tűnjön, Rolls-Royce-ra is telik.