Kiválhat a General Motorsból a Saturn

2009.04.16. 15:49

Úgy néz ki, akadt egy befektető, amely fantáziát lát a GM legfiatalabb márkájában, igaz, csak a nevet és a jól működő kereskedőhálózatot venné át a GM által gyártott autókat nem.

A Saturn másképp érte el a sikereit Észak-Amerikában, mint a többi autómárka. A típusai soha nem voltak igazán érdekesek - jobbára átszabott GM egyen-modelleket forgalmaztak, és az utóbbi időben néhány átcimkézett Opel típust - viszont a kereskedőhálózat olyan szolgáltatásokat igyekezett nyújtani a tulajdonosoknak, amelyekkel korábban csak luxusautó-kereskedésekben lehetett találkozni. Épp ezért hírneve is a kereskedéseknek, és nem az autóknak lett. A Telstro Ventures - egy befektetőcsoport - ebben lát fantáziát: át szeretnék venni a kereskedőhálózatot, és egy másik autógyártóval kötnének szerződést. Így megtarthatnák a lojális Saturn-vásárlókat, akik eddig sem autót vásároltak, hanem olyan, általában tökéletesen jellegtelen, de funkcionális helyváltoztató eszközt, amellyel kapcsolatban a kereskedő minden gondot igyekezett levenni a vállukról.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy milyen autókat szeretnének forgalmazni Saturn néven, de szinte bármelyik gyártó szóba jöhet Európából vagy Ázsiából, amely pillanatnyilag nincsen jelen Észak-Amerikában a Peugeottól a Tatán és a Protonon keresztül a kínai autógyártókig.