Logan-Sandero öszvér készül a Daciánál?

2009.07.24. 16:10

Egyelőre nemigen tudjuk mire vélni a képeken látható járművet: lehet, hogy a Logan újul meg ilyen módon, de az is elképzelhető, hogy egy újabb típusváltozatról van szó.

A Dacia autói nem épp a megnyerő külsejükkel hódítanak, és természetes is: a Renault tulajdonképp szükségautónak szánta mindet, és a stílust igyekezett megtartani magának. Ugyanakkor a Logan és a Sandero is egységes stílusú tárgynak mondható: a részletek teljes egységet alkotnak, az orrkialakítás passzol az alapformához, vagy a farrészhez. A fotókon látható öszvér azonban elölről Sandero, hátulról Logan MCV - sehogy sem áll össze koherens tárggyá. Elképzelhető persze, hogy a Dacia így próbálja egységesíteni a kínálatát, és abból kiindulva, hogy mekkora siker volt annak idején a Renault Thalia, azon sem lepődnénk meg, ha így is bőven lennének vásárlói a Sandero-Logan keveréknek.

Egy másik elmélet, hogy voltaképpen ez lenne a beígért Dacia SUV, bár ezt még kevésbé szeretnénk elhinni: ennél az öszvérnél már a korábbi kémfotókon szereplő fantáziátlan miniterepjáró is jobbnak tűnik. Úgy tudjuk, a Dacia a Frankfurti Autószalonon legalább egy típust biztosan bemutat, így legkésőbb szeptemberben közelebb juthatunk a Dacia valódi terveinek megismeréséhez.