Betti mondja: 5 ajándékötlet karácsonyra, ha a pasid az autók szerelmese

2022.12.17. 19:40

Elindult a 7 napos visszaszámlálás, javában zajlik a karácsonyi őrület. Sokan ugyan impulzusvásárlók vagyunk, de ha a pénztárcánkat és az időnket is meg akarjuk kímélni, nem árt konkrét koncepcióval elindulni vásárolni, vagy elkezdeni böngészni a neten.

Pár napja megírtuk, milyen ajándéknak örülhetnek azok a csajok, akik az autójuk szerelmesei. Most pedig jöjjenek a pasik, akik egyes teóriák szerint, természetüknél fogva az autók megszállottjai. Úgyhogy megpróbáltam kitalálni, hogy ha túl vagyunk a vászonkép, szívecskés díszpárna, söröshordó ajándékokon, vagy éppen ezeket és a velük járó feszengést szeretnénk elkerülni, mi is kerüljön a fa alá a sok-sok szeretet mellé. A csavar most az lesz, hogy hamarosan érkezik egy hasonló lista, amit pedig egy valódi autószerelmes férfi ír, és kiderül majd, hogy jó felé kapiskáltam, vagy úgy járok, mint az egyszeri lottóhúzó a hatos számmal. Az alábbi listában nemcsak az esztétikumra és a szórakozásra figyeltünk, hanem a praktikumra és a biztonságra is!

 Új felniszett

Listánk talán legdrágább darabja az új alufelniszett. Az ezüst alufelnik már standardnak és talán unalmasnak is mondhatók, hiszen rengeteg extra formakialakítású felnit lehet vásárolni, a legtrendibb árnyalatok pedig a fekete, arany és a bronz, vagy ezek ötvözete. Ha megteheted, és a párod is mutogatta már az álomfelnijét, akkor telitalálat lehet számára.

Autós hangszóró, mélynyomó

A bluetooth-os hangszórók korát éljük, rengeteg autós hangszóró, mélynyomó között válogathatunk, és szerencsére ezek beszerelése sem nagy ördöngösség, nem kell Xzbit hozzá és a Pimp my Ride cast, viszont vásárlás előtt nem árt megkérdezni a webshopot vagy az elektronikai áruházat a hangszóró beépíthetőségéről és kompatibilitásáról. Persze a zenék és a hangerő szeretete nem tipizálható nemenként, így a közös kocsikázások alkalmával magadat is megajándékozod az új hangszettel.

Vadriasztó

Az esztétikum és a szórakozás azonban háttérbe szorul, ha a biztonságról van szó. Ha a párod naphosszat, éjszakába nyúlóan csak a kilométereket tapossa, és az országokat, a határátkelőket járja, akkor mutasd meg az ajándékoddal neki, hogy mennyire fontos a biztonsága. Az autó fontos biztonsági kiegészítője lehet a vadriasztó, ami valóban életmentő ajándék lehet. A vadriasztók és a nyestriasztók kifejezetten úgy lettek fejlesztve, hogy az állatok számára taszító frekvenciájú hangokat bocsássanak ki, így jelentősen csökken annak esélye, hogy egy szarvas ugorjon az autó elé.

Vezetéstechnikai tréning

Tanulni mindig lehet. Annak is, aki hosszú évek vagy évtizedek óta vezet. Éppen ezért egy vezetéstechnikai tréning az egyik legjobb ajándék. A balesetek 90 százalékáért valamilyen emberi hiba a felelős. És az önmagában nem elég, ha autók egyre biztonságosabbak, igenis érdemes lenne a sofőröknek is arra törekedni, hogy a lehető legtöbb veszélyes helyzetre felkészülnek. Ugyanis a közvetlen reakció és a reakcióidő is hatalmasat tud fejlődni pár gyakorlati óra után. Nemcsak tökéletes hétvégi kikapcsolódás lehet számára, de valóban a legpraktikusabb ajándékok egyike.

Formula–1-belépő

Az F1-es Magyar Nagydíj évről évre kimagasló nézőszámot produkál. Nem csoda, hisz a száguldó cirkusz világa az új generáció érkezése óta népszerűbb, mint valaha. Ha a párod is az F1 szerelmese, tökéletes ajándék lehet számára egy belépőjegy a hungaroringi versenyhétvégére (és persze ha te is imádod az F1-et, akkor finom utalásképpen vehetsz rögtön egy páros jegyet is.) A szervezők minden évben többféle jegytípust kínálnak. A hétvégi jegyek a bokszutca-látogatást is magukba foglalják, ilyenkor több versenysorozat is képviselteti magát, így az adrenalinlöket garantált. Ha csak belekóstolnátok az F1 esszenciájába, tökéletes választás a pénteki jegytípus, ahol a szabadedzéseket követhetitek végig testközelből, ennek ára is jóval kedvezőbb, mint a hétvégi belépőké.

+1 Autós sütik

Az igazi low budget, de talán a legkreatívabb ajándékötlet kétségkívül az autómárkás mézeskalács elkészítése. Ha szeretsz sütni-főzni, és a párod is szereti az alkotásaidat, lepd meg őt a kedvenc márkájának mézeskalács változatával. Rengetegen osztják azt a véleményt, hogy manapság a karácsony egy globális marketingfogás, és nem a méregdrága ajándékok halmozásáról kell, hogy szóljon. Sokan közös megegyezés alapján nem is ajándékoznak az ünnepek alatt, de nagyon nem lőhetsz mellé, ha a szíved és a méz-liszt kombó mellé a kedvenc autójelét is belesütöd a mézeskalácsba. Ha csak egy jó recept kellene, akkor ide kattints.