A nap fura kérdése: miért érdekli a KGFB biztosítót az autónk színe?

2024.03.18. 12:50

Kötelező biztosítás kötésekor számtalan, látszólag érthetetlen kérdésre kell választ adnunk, ami rengeteg időt és energiát emészt fel, sokszor feleslegesen. Rövid sorozatunkban most néhány ilyet vesézünk ki.

"Mi az autó színe?"

A válasz lehet egyszerű, de könnyen okozhat némi fejtörést is. Vajon elég annyi, hogy fehér, ahogy a forgalmiban is szerepel, vagy a biztosítónak tudnia kell az árnyalat fantázianevét is? És mi van, amikor a forgalmiban más szerepel, mint amit az autó karosszériáján látunk? Igen, ilyen is előfordulhat, hiszen az okmányiroda még ma sem ismer minden metálszemcsét. 

IMG 6041

Valójában a helyzet az, hogy a KGFB biztosítónak mindegy, hogy a mi autónk színe alapáras Artic White vagy feláras Rhodium Weiss, hiszen töréskor úgyis csak az "ellenfélnek" térít, nem a saját autónk kárát fizeti ki. Amikor ez számít, az a Casco, de akkor miért kérdezik? Ezt nem tudjuk, talán csak kíváncsiak. 

Ilyen felesleges kérdéseket kerülhetünk el támogatónk, az Ominimo AI-alapú megoldásával, ami nem csak kényelmes, de nagyon gyors is.

Vajon Karotta gyorsabb az M-Ringen 1000 lóerővel, mint a biztosításkötés az Ominimóval? A lenti videóból kiderül!