A nap fura KGFB kérdése: Legalább heti 2 napot otthonról dolgozik?

2024.03.21. 15:26

Kötelező biztosítás kötésekor számtalan, látszólag érthetetlen kérdésre kell választ adnunk, ami rengeteg időt és energiát emészt fel, sokszor feleslegesen. Rövid sorozatunkban most néhány ilyet vesézünk ki.

Legalább heti 2 napot otthonról dolgozik?

Míg a kérdéssel arra kíváncsiak, hogy milyen gyakran használjuk az autót, addig a körítése már lehet kérdéses. Miért pont két nap? Mért nem három? Mi van, ha ennél is kevesebbet kell bejárnom munkába, vagy ha egyáltalán nem?

Nem lenne egyszerűbb csupán annyit kérdezni: hány naponta használom az autót? Hiszen simán lehet, hogy az otthoni munkavégzés miatt nem ülök autóba, de a munkaidő lejárta után meg igen.

A kérdés oka, hogy az otthoni munkavégzés elterjedésével rengeteg biztosító úgynevezett home office kedvezményt vezetett be, amivel a KGFB díja lesz változó mértékben olcsóbb. Viszont, ezzel nem csak a teljesen HO-ban munkálkodók élhetnek, hanem olyanok is, akik hibrid módban dolgoznak, ehhez pedig a legalább két napnyi otthoni munkavégzést tűzték ki, mint általános határ.

Azzal, hogy gépjárműved nem akkor használod, amikor a többség (tehát nem reggel munkába menet, majd délután munkából hazafele) kevesebb időt töltesz az utakon, no pláne, kevesebb időt töltesz csúcsidőben a forgalomban, a közúti balesetek esélye is csökken.

Ilyen furcsa kérdéseket kerülhetünk el támogatónk, az Ominimo AI-alapú megoldásával, ami nem csak kényelmes, de nagyon gyors is.

Vajon Karotta gyorsabb az M-Ringen 1000 lóerővel, mint a biztosításkötés az Ominimóval? A lenti videóból kiderül!