Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Autóépítés közben bombáztak gyökér kérdésekkel

Lego: Nissan Skyline + Pagani Utopia

A legózásban az a nagyszerű, hogy egyszerűen nem lehet vele betelni. Tök mindegy, hogy valaki épp egy nyolcéves gyerek, vagy egy meglett, felelősségteljes felnőtt, a Lego pontosan ugyanolyan király móka marad mindig. Mivel a Lego küldött nekünk pár szettet, abban a pillanatban rámartam az egyikre, a másikat pedig Bence kollégám cápázta be viszonylag tempósan. Az összerakáshoz csatlakozott Máté is, szigorúan azért, hogy a dolgunkat tengernyi, kimondottan nehéz kérdéssel megnehezítse.

Egy, a Halálos Iramban filmekből ismert Nissan Skyline és egy Pagani Utopia volt abban a dobozban, amit feltéptünk, én előbbire csaptam le. Egyrészt eléggé adom a Skyline-okat, másrészt ez a szett egyébként is tetszett, pont mostanában agyaltam rajta, hogy nem ártana megvenni. Mivel Bence is kiesett a padból, úgy jelentkezett, hogy legózhasson, ő megnyerte a Paganit.

Máté már lenyomott egy kamerák előtti kockázást, de az az epizód végül is később fog érkezni. A mostanira is önként jelentkezett, hiszen már előre kitervelt szándéka volt, hogy kicsit megszívat minket, és végig kérdezősködni fog, hogy kizökkentsen. A kérdéseket úgy írta össze, hogy csak keményvonalas rajongók tudják mindre a választ, így aztán egy csomóra nem tudtunk válaszolni mi sem.

Lendületből elég szar helyzetből indultam, hiszen a pici Paul Walkert is tartalmazó Skyline szett 319 elemből áll, a Utopia viszont csak 249-ből. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a Nissanra zavarba ejtően sok matrica járt, amiket rendesen a helyre rakni sose volt még egyszerű. Izgalmas, feszült verseny kerekedett, egyszerre figyeltünk több irányba, de végül elkészültek az autók. De ki volt a gyorsabb?